News

Начинът, по който вървим, е също толкова уникален за всеки от нас, колкото и пръстовите ни отпечатъци

Начинът, по който вървим, е също толкова уникален за всеки от нас, колкото и пръстовите ни отпечатъци

Ето поглед към тези микроскопични. . .

От Mollie Bloudoff-Indelicato 24 май 2013 г.

Джапанки: Опасен летен продукт

До 28 юни 2012 г.

7 Факти на фънките на краката

Краката ви правят толкова много за вас, но колко наистина знаете за тях? Събрахме най -интересните, полезни и просто странни факти за. . .

До 6 януари 2012 г.

8 Опасности за краката през лятото

Лятото може да бъде забавно, но жегата може да бъде груба за краката ви. Ето как да се избягвате – или, ако е необходимо, да управлявате – най -често срещаните заплахи за здравето на краката. . .

От Уайът Майърс, 16 август 2011 г.

Гъбички по ноктите на краката или нещо друго?

Странно изглеждащ нокът на крака? Това може да е гъбична инфекция, но има голям шанс да бъде виновно друго състояние.

От Дженифър Акоста Скот, 23 май 2019 г. “

Назовете всяка част от тялото – уши, нос, очи, сърце – и можете да намерите лекар, който е специализиран в лечението му. Лекарите, които се фокусират единствено върху стъпалата и глезените, се наричат ​​подиатри или лекари по подиатрична медицина.

Приблизително 15 000 подиатри лекуват болки в краката и други проблеми в САЩ, според Американската подиатрична медицинска асоциация (APMA). За своето обучение, подиатрите посещават четиригодишно медицинско училище по педиатрия след бакалавърското си образование. След това те обикновено работят по програма за пребиваване в продължение на две години.

Подиатристите правят много от същите процедури като другите лекари, като например извършват операция, правят рентгенови лъчи и предписват лекарства. Те също така се консултират по въпроси, които вашият първичен лекар може да не би, като например анализ на начина, по който ходите и предписване на специални вложки за вашите обувки.

Кога да посетите подиатър

Въпреки че семеен практикуващ може да бъде разумен избор за лечение на някои често срещани състояния на краката, вашият биоретин капсули цена лекар за първична помощ може да ви насочи към подиатър, казва Пол Ф. Брезински, DPM, ортопед от Чикаго и президент на Медицинската асоциация на Илинойс. “Бих казал, че ако имате конкретен проблем с краката, най -добре е да отидете на лекар по педиатрия.”

Тъй като няколко сериозни състояния като диабет и периферна артериална болест могат да се появят първо в краката ви, подиатър, който забележи по -широко разпространено заболяване, може да ви препоръча да посетите интернист или друг лекар за лечение на този основен проблем, казва д -р Brezinski.

Намиране на правилния подиатрист

Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, и въпроси, които да зададете, когато планирате да посетите подиатър за болки в краката или други проблеми с краката:

Намерете лекар, който е подходящ. Добра идея е да потърсите подиатър, свързан с APMA, предлага Брезински, тъй като тази голяма организация поддържа стандарти на практика и подкрепя продължаващото обучение за своите членове. Освен това потърсете подиатър със същите качества, които бихте потърсили при общопрактикуващ лекар.

Искате да имате някой, който да отговаря на въпроси, да се отнася с вас с любезност и да отделите време, за да ви обясни и образова за проблема, който имате “, казва Брезински.

Попитайте за пълномощия и области на опит. Подобно на други лекари, подиатрите имат области на опит. Лечението на врастнал нокът е едно; търсенето на хирург, който да премахне този болезнен бун, е друго. Ще искате някой с опит във вашия конкретен проблем, особено ако това е потенциално животозастрашаващо заболяване като диабет.

Донесете списък с вашите лекарства. Запишете всички лекарства, които приемате в индекс карта, предлага Brezinski. Или носете бутилките със себе си, така че подиатърът да знае дозите и колко често ги приемате. Проверявайки вашите лекарства, подиатърът може да научи повече за всички здравословни състояния, които може да имате. Освен това, тъй като подиатърът може да предписва лекарства, той или тя ще иска да се увери, че всички нови рецепти няма да пречат на тези, които вече приемате.

Носете или носете обичайните си обувки. За лекаря е полезно да види обувките, които обикновено носите, особено ако имате болки в петата или други проблеми, свързани със структурите в стъпалото. „Ако някой донесе обувка, която е носил от доста време, мога да проверя модела на износване“, казва Брезински. “Начинът, по който вървим, е уникален за всеки от нас, както и пръстовите ни отпечатъци. Обувките често могат да осигурят добър вход и добри улики за това какъв е източникът или причината за проблема.”

В заключение Брезински: Измийте краката си и облечете пресни трикажи, преди да се отправите към подиатър. Краката понякога могат да миришат и „чистите чорапи винаги се оценяват“.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравето на краката

8 рискови фактора за гъбични инфекции на ноктите на краката

От лака на ноктите на краката до спорта, който играете, има много фактори, които могат да увеличат риска от гъбични инфекции на ноктите на краката.

От Даяна Родригес, 8 септември 2014 г.

Лечение на гъбички по ноктите на краката

Веднъж стъпила, гъбичките по ноктите на краката могат да бъдат трудни за изхвърляне. Ето някои техники за превенция и лечение на гъбички по ноктите на краката.

От Даяна Родригес, 8 септември 2014 г.

5 неща, които не знаете за гъбични инфекции на ноктите на краката

Това е гъбична инфекция на ноктите на краката, така че какво друго трябва да знаете? Изобилие, оказва се. Научете за тези изненадващи факти за гъбичките на ноктите на краката.

От Дженифър Акоста Скот, 8 септември 2014 г.

Опасностите от игнориране на гъбични инфекции на ноктите на краката

Дори незначително обезцветяване може да е признак на гъбички по ноктите на краката и да заслужава посещение при лекар. Разберете защо и как да получите помощ при симптоми на гъбички по ноктите на краката. . .

От Дженифър Акоста Скот, 8 септември 2014 г.

7 здравословни навика за предотвратяване на гъбички по ноктите на краката

Топлите, изпотени крака са място за размножаване на гъбична инфекция на ноктите на краката. Разберете как можете да заобиколите тази заплаха и да поддържате краката си здрави.

От Даяна Родригес, 8 септември 2014 г.

Джапанки: Най-опасните обувки, които можете да носите?

През лятото се обръщаме към джапанките като ежедневно носене, без да мислим за възможни дългосрочни ефекти от носенето на обувки с толкова малка подкрепа.

От Taryn Winter Brill, 9 август 2013 г.

Голямото гъбично семейство, което живее на тялото ви

Изследователи от Националните здравни институти са открили 80 различни вида гъби, които колонизират само петите ни. Ето поглед към тези микроскопични. . .

От Mollie Bloudoff-Indelicato 24 май 2013 г.

Джапанки: Опасен летен продукт

До 28 юни 2012 г.

7 Факти на фънките на краката

Краката ви правят толкова много за вас, но колко наистина знаете за тях? Събрахме най -интересните, полезни и просто странни факти за. . .

До 6 януари 2012 г.

8 Опасности за краката през лятото

Лятото може да бъде забавно, но жегата може да бъде груба за краката ви. Ето как да се избягвате – или, ако е необходимо, да управлявате – най -често срещаните заплахи за здравето на краката. . .

От Уайът Майърс, 16 август 2011 г. “

Яденето на определени храни може да намали риска от възпаление и други заболявания, които могат да засегнат краката ви. Лорънс Монерет/

Може ли храненето да играе роля в развитието и лечението на състоянията на краката?

Когато повечето хора мислят за храненето и здравето, те обикновено свързват храната, която ядат, с управлението на теглото или здравето на сърцето. Но диетата играе много важни роли в цялостното здраве и може да засегне различни части на тялото, дори краката ни, казва Шери Грийн, DPM, подиатър в Ню Йорк, който практикува холистична грижа за краката.

„Когато обяснявам на хората, че краката ви са свързани с останалата част от тялото ви и това, което влагате в тялото си, е това, което съставлява тялото ви, те го разбират“, казва д -р Грийн.

Възпаление, диета и краката ви

Медицински изследвания, включително преглед на проучвания, публикувани през октомври 2015 г. в British Journal of Nutrition, показват, че това, което ядем, може да повлияе на възпалението в организма, което е рисков фактор за много хронични състояния.

„По принцип възпалението е защитен механизъм в организма, който помага за спиране на растежа на анормални клетки, насърчава заздравяването на увредените тъкани и сигнализира клетките за борба с вирусни и бактериални инфекции“, казва д -р Шилпи Агарвал, семеен лекар във Вашингтон, окръг Колумбия . „Но когато възпалението продължава, тялото изисква да наеме различни медиатори за защита на клетките. Когато тези медиатори присъстват за продължителни периоди от време, те могат да унищожат здравата тъкан и да предизвикат заболяване. ”

Възпалението е честа причина за болки в краката, свързани с видове възпалителен артрит като псориатичен артрит, ревматоиден артрит и подагра. Той може също да удари плантарната фасция, дебела лента тъкан, която преминава през дъното на стъпалото ви, причинявайки силна болка в петата, свързана с плантарен фасциит.

Смята се, че много обичайни храни насърчават възпалението, като рафинираните зърнени храни, захарта и транс -мазнините в печени изделия и нездравословни храни; наситените мазнини в червеното месо; и омега-6 мазнините, открити в много често използвани растителни масла, като царевично, соево и слънчогледово масло, според Фондация Артрит.

Хората също могат да развият повишени нива на възпаление в телата си поради хронични алергии към обикновени храни като пшеница, казва Грийн. Едно проучване от 2014 г. показва, че елиминирането на протеиновия глутен, открит в пшеница, ечемик и ръж, може да бъде от полза за пациенти с плантарен фасциит. Проучването съобщава за случая на жена, чийто плантарен фасциит преминава в ремисия, когато поддържа диета без глутен, но не доказва пряка причинно-следствена връзка и включва само един пациент.

Друг хранителен фактор, който може да допринесе за възпалението, е яденето на твърде много храни, които причиняват бързо повишаване на кръвната Ви захар, като сладкиши, бяло брашно и тестени изделия.

За да намали възпалението, Грийн съветва пациентите да ядат повече омега-3 мазнини. Мастните риби като сьомга, както и добавките от рибено масло, са добри източници на омега-3, казва тя. Диетата на повечето хора осигурява много повече омега-6, отколкото омега-3, така че диетата, богата на риба, може да реши този дисбаланс.

Здравословната диета с противовъзпалителни ползи е богата на зелени зеленчуци и други пресни растителни храни и елиминира рафинираните зърнени храни и захарните лакомства.

Остеопороза, диета и крака

Много хронични състояния, които засягат краката, могат да бъдат по -добре управлявани чрез правилно хранене. Едно такова състояние е остеопорозата, заболяване на прогресивна костна загуба.

Остеопорозата е свързана с повишен риск от фрактури и един от първите признаци на заболяването често е стрес фрактура в стъпалото. Увеличаването на хранителния прием на калций и витамин D може да намали риска от фрактура, както и други промени в начина на живот, като редовни упражнения.

Млечните продукти като мляко, сирене и кисело мляко са сред най -добрите хранителни източници на калций. Но не забравяйте, че наситените мазнини, които се съдържат в пълномаслените млечни продукти, са в списъка с неща, които могат да увеличат възпалението.

Можете също така да получите диетичен калций от някои зелени зеленчуци; и много продукти като някои зърнени храни, хляб и сокове съдържат добавен калций. Витамин D, който помага на организма да абсорбира калция, може да се намери в мазни риби като скумрия, сьомга и риба тон.

Болест на периферните артерии, диета и краката ви

Две често срещани състояния, които засягат краката на милиони американци, са болест на периферните артерии и диабет. Тези състояния могат да увредят артериите, които доставят кръв към долните ви крайници.

Един от начините за диагностициране на болестта на периферните артерии (PAD) е чрез сравняване на кръвното налягане в краката с кръвното налягане в ръцете. Този тест, известен като глезенно-брахиален индекс (ABI), определя колко добре тече кръвта. Според Американската сърдечна асоциация налягането в глезена обикновено е най -малко 90 процента от налягането в ръката, но при тежко стесняване може да бъде по -малко от 50 процента.

Честите симптоми на периферна артериална болест могат да включват дискомфорт в мускулите на краката. В тежки случаи пациентите имат силна болка или изтръпване на стъпалата или пръстите на краката.

Диета с ниско съдържание на наситени мазнини, транс -мазнини и натрий, като същевременно е богата на плодове и зеленчуци, може да помогне за намаляване на риска от заболяване на периферните артерии, според Американската сърдечна асоциация. Изследване от януари 2015 г., публикувано в Journal of Vascular Surgery, също препоръчва консумацията на омега-3 като начин за намаляване на риска от заболяване на периферните артерии.

Диабет, диета и крака

Подобно на болестта на периферните артерии, диабетът може да причини много видове проблеми с краката, от промени в кожата до увреждане на нервите или невропатия. Според Националните здравни институти, 70 % от хората с диабет имат някаква форма на невропатия. Симптомите могат да включват пареща болка, изтръпване или слабост в краката.

Приблизително 1 от всеки 3 души с диабет над 50 години също има заболяване на периферните артерии, според Американската асоциация по диабет.

Здравословната диета е един от ключовете за контролиране на нивата на кръвната захар и диабет. Диетата за диабет, както всеки план за здравословно хранене, означава да ядете богати на фибри плодове и зеленчуци, постни протеини и умерени количества пълнозърнести храни и здравословни мазнини.

Тегло, диета и крака

Като се има предвид, че краката ви носят тежестта на цялото ви тяло, не е изненадващо, че наднорменото тегло може да доведе до проблеми с краката. Излишното телесно тегло увеличава шансовете ви за различни болезнени състояния в краката.

Освен другите ползи от здравословното хранене, управлението на теглото може да помогне за избягване или управление на състояния, засягащи краката. „Дори 25 излишни килограма могат да наклонят везните до повече проблеми в стъпалото и глезена“, казва Джеймс Махони, DPM, доцент по детска хирургия в университета Des Moines в Айова.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравето на краката

8 рискови фактора за гъбични инфекции на ноктите на краката

От лака на ноктите на краката до спорта, който играете, има много фактори, които могат да увеличат риска от гъбични инфекции на ноктите на краката.

От Даяна Родригес, 8 септември 2014 г.

Лечение на гъбички по ноктите на краката

Веднъж стъпила, гъбичките по ноктите на краката могат да бъдат трудни за изхвърляне. Ето някои техники за превенция и лечение на гъбички по ноктите на краката.

От Даяна Родригес, 8 септември 2014 г.

5 неща, които не знаете за гъбични инфекции на ноктите на краката

Това е гъбична инфекция на ноктите на краката, така че какво друго трябва да знаете? Изобилие, оказва се. Научете за тези изненадващи факти за гъбичките на ноктите на краката.

От Дженифър Акоста Скот, 8 септември 2014 г.

Опасностите от игнориране на гъбични инфекции на ноктите на краката

Дори незначително обезцветяване може да е признак на гъбички по ноктите на краката и да заслужава посещение при лекар. Разберете защо и как да получите помощ при симптоми на гъбички по ноктите на краката. . .

От Дженифър Акоста Скот, 8 септември 2014 г.

7 здравословни навика за предотвратяване на гъбички по ноктите на краката

Топлите, изпотени крака са място за размножаване на гъбична инфекция на ноктите на краката. Разберете как можете да заобиколите тази заплаха и да поддържате краката си здрави.

От Даяна Родригес, 8 септември 2014 г.

Джапанки: Най-опасните обувки, които можете да носите?

През лятото се обръщаме към джапанките като ежедневно носене, без да мислим за възможни дългосрочни ефекти от носенето на обувки с толкова малка подкрепа.

От Taryn Winter Brill, 9 август 2013 г.

Голямото гъбично семейство, което живее на тялото ви

Изследователи от Националните здравни институти са открили 80 различни вида гъби, които колонизират само петите ни.

SpanishEnglishFrenchRussian