News

Amikor megnyugodtam, tudtam beszélni a félelmeimről és a haragomról

Amikor megnyugodtam, tudtam beszélni a félelmeimről és a haragomról

Fontos: A cikkben kifejtett nézetek és vélemények a szerző nézetei és véleményei, nem pedig a mindennapi egészség.

Iratkozzon fel szklerózis multiplex hírlevelünkre!

A legújabb a sclerosis multiplexben

Az SM nem fog megfosztani az élet minden örömétől

Írta: Trevis Gleason 2021. április 29

Az evobrutinib SM-gyógyszer vizsgálata biztató eredményekkel jár

Az evobrutinib az első a BTK inhibitorok csoportjában, amelyet az SM kezelésére értékeltek.

Írta: Brian P. Dunleavy 2021. április 26

20 év MS-ben élt, szerkesztetlenül

Írta: Trevis Gleason 2021. április 23

Az újonnan jóváhagyott MS Drug Ponvory csökkenti a fáradtságot, tanulmányok mutatják

A Ponvory emellett csökkenti a visszaeséseket és az új elváltozásokat az SM visszaeső formáiban szenvedő betegeknél.

Írta: Brian P. Dunleavy 2021. április 21

Az SM esetében a társadalmi elszigeteltség volt a norma a COVID-19 világjárvány előtt

Írta: Mona Sen 2021. április 21

Hogyan emlékeztet a Gannet merülése és felszínre kerülése az SM-es életre

Írta: Trevis Gleason 2021. április 15

Távorvoslás az SM Care számára: Két hüvelykujj felfelé

Az SM-betegek és az egészségügyi szolgáltatók is azt mondják, hogy a jövőben is szeretnék megtartani a virtuális látogatás lehetőségét, még a járvány lecsengése után is. . .

Írta: Don Rauf 2021. április 13

Hogyan véd meg az én cardione hol kapható beszédem fizikailag és érzelmileg

Írta: Mona Sen 2021. április 9

Hogyan hozzunk létre otthoni munkaterületet az MS szem előtt tartásával

Írta: Trevis Gleason 2021. április 9

Az izmok odafigyelésének fontossága SM esetén

Írta: Trevis Gleason 2021. április 1"

A szükséges gyakorlatok elvégzése olyan egyszerű lehet, mintha egy gyors sétát tenne a szabadban. Alamy

Nincs vita a fizikai erőnlét egészségügyi előnyeiről. A rendszeres testmozgás segít megelőzni a szívbetegségeket és más krónikus betegségeket, javítja a hangulatot, csökkenti a stresszt, javítja az alvást stb. Annak érdekében, hogy a felnőttek élvezhessék ezeket az előnyöket, az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja hetente legalább 150 perc közepes intenzitású fizikai aktivitást javasol.

Ez az időre való ráfordítás nehézkesnek tűnhet mozgalmas életében. A jó hír azonban az, hogy nem kell edzőterembe foglalnia, hogy formába lendüljön. A szabadtéri gyakorlatok ugyanolyan hatékonyak, mint a beltéri gyakorlatok, szórakoztatóbbak lehetnek, és vannak más vonzó előnyei is.

A kinti edzés a test és az elme számára is előnyökkel jár

A szabadtéri fitnesz lehet olyan strukturált edzésprogram, amely a természetes terep előnyeit kihasználva formába hozza Önt, vagy lehet olyan egyszerű is, mint egy gyors séta a háztömb körül. A szabadtéri fitnesznek számos formája van: az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szerint a könnyű kertészkedés vagy más udvari munka mérsékelt fizikai tevékenységnek számít, és egy 154 kilós férfi körülbelül 330 kalóriát éget el egy óra alatt. ).

Bármelyik módot választja is a szabadban való edzéshez, számos előnnyel jár:

Egy keményebb edzés Amikor a szabadban aktív – akár a tengerparton fut, akár a hegyre túrázik –, teste folyamatosan változó környezettel találkozik. Ahhoz, hogy a tevékenységet egyenletes ütemben tartsa, alkalmazkodnia kell a környezet minden apró változásához (például enyhe emelkedőkhöz, ütésekhez vagy akadályokhoz, amelyeket esetleg ki kell kerülnie), ami azt jelenti, hogy a teste keményebben dolgozik, mintha futna. futópadon vagy lépcsőn, az American Council on Exercise szerint. Nincs tagsági díj A szabadtér mindannyiunké. "Nincs szüksége semmilyen különleges felszerelésre – a szabadban bárhol elérhető, közvetlenül az ajtó előtt” – mondja Tina Vindum, az Amerikai Edzésügyi Tanács oktatója és Tina Vindum Outdoor Fitness: Lépj ki az edzőteremből című művének szerzője. Életed legjobb formájába. Tisztább levegő A Környezetvédelmi Ügynökség szerint a beltéri levegő még a nagyvárosokban és a nagyvárosi területeken is szennyezettebb lehet, mint a kültéri levegő. Napi ingyenes D-adagolás A szabadtéri testedzés módja annak, hogy D-vitaminhoz jusson a napfény által. Ez különösen fontos, ha túlsúlyos, mivel a kutatások szerint a túlsúlyos emberek nagyobb valószínűséggel szenvednek D-vitamin-hiányban. "Amikor a szabadban edz, az elméd tudatában van a változó terepnek. Akár a dombokat, akár a homokot a tengerparton, akár a kanyargós ösvényt használja, az elméjének másképp kell összpontosítania, mint egy sík edzőterem padlójára," jegyzi meg Vindum. A kutatások pedig azt sugallják, hogy a testmozgás elmére gyakorolt ​​hatása inkább pozitív irányt mutat. Számos tanulmány, köztük egy 2011-ben az Environmental Science and Technology folyóiratban publikált tanulmány azt sugallja, hogy a szabadban végzett testmozgás jobban javította a mentális jólétet, mint az azonos típusú testmozgás bent.

Íme, hogyan kezdje el, ha a szabadban szeretne mozogni

Ha bármilyen egészségügyi problémája van, beszéljen orvosával, mielőtt elkezdene egy szabadtéri fitneszprogramot, és tegye fel kérdéseit a fitneszrutin intenzitásának növelésével vagy a fitneszbe való visszatéréssel kapcsolatban, ha egy ideje inaktív.

Aztán nyugodtan bele, mondja Vindum. "Azt mondom az embereknek, hogy legyen egy cél a fejükben, kezdjék el lassan, és dolgozzanak ki a lehetőségeikből. A szabadtéri edzés bárki edzettségi szintjéhez igazítható. " Íme néhány tipp, hogy elinduljon.

Gyakorolj korán.  "Az emberek mindig találhatnak több kifogást, hogy elkerüljék a szabadban való testmozgást a nap végén," mondja Vindum. Reggelente magasabb az energiád, általában tisztább a levegő, általában alacsonyabb a hőmérséklet, és egész nap érezni fogod az edzés utáni előnyöket (kevesebb stressz és jobb hangulat). Kerülje a szélsőséges hőmérsékleteket. Bár a szervezete képes alkalmazkodni a hidegebb vagy melegebb időjáráshoz, kerülje a kinti edzést szélsőséges melegben vagy hidegben. A Harvard Medical School információi szerint melegebb időben figyelje meg a túlmelegedés jeleit, beleértve a fejfájást, szédülést, hányingert, ájulást, görcsöket vagy szívdobogásérzést. Ne égj le. Bár egy kis napsütés jót tesz neked, a túl sok napsütés nem. "Mindig védje magát jó fényvédővel, viseljen napszemüveget és karimájú sapkát," tanácsolja Vindum. Igyál elegendő vizet.  "Ha körülbelül 8-10 uncia vizet iszol 30 perccel a szabadban végzett edzés előtt, annak kellően hidratálnia kell egy 30 perces edzéshez. A legtöbb esetben nincs szükség elektrolitos vízre," mondja Vindum. Ne feledje, hogy az izzadás során vizet veszíthet – még hűvösebb időben is. És előfordulhat, hogy kiszárad, mielőtt szomjas lesz. Vegyél egy jó felszerelést.  "Használja ki a vízálló, légáteresztő ruhaanyag új technológiáját," tanácsolja Vindum. A megfelelő felszerelés lehetővé teszi, hogy bármilyen időjárási körülmények között jól érezze magát. Tedd életed részévé a szabadtéri gyakorlatokat.  "Megtanulhat olyan gyakorlatokat, amelyek csak testsúlyt és gravitációt használnak, és ezeket a postára séta közben végezheti el," – mondja Vindum. Gondolj a gyaloglásra vezetés helyett. Tervezzen szabadtéri tevékenységeket családjával. Menjen kirándulni autókázás helyett.

KAPCSOLÓDÓ: Mit vegyek fel hideg időben végzett edzésekhez

Miért van szükséged palackos aromaterápiára, ha kimehetsz a szabadba és szagolhatod a természetet? A külső edzés minden érzékszervét használja, és összekapcsolja testét és elméjét," – mondja Vindum. „Ez életet megváltoztató élmény lehet. "

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb fitnesz

7 tipp az edzési rutinhoz való visszatéréshez, ha a járvány megzavarta Önt

Ha a COVID-19 káosz miatt az edzéshez nincs idő vagy energia, akkor nincs egyedül. Így térhet vissza a pályára.

Szerző: Quinn Phillips 2021. április 27

Hogyan tisztítsa meg otthoni edzőtermi felszereléseit

Nem csak a nyilvános edzőtermek vannak tele baktériumokkal. Itt az orvosok bevált gyakorlatokat osztanak meg otthoni edzőtermének tisztán és egészségesen tartása érdekében.

Írta: K. Aleisha Fetters 2021. március 26

A legjobb fitnesz alkalmazások

A futástól az edzőtáboron át a jógáig, íme 10 fitneszalkalmazás, amelyek segítenek megszabadulni a koronavírus-járvány idején felhalmozott plusz kilóktól.

Írta: Hedy Marks 2021. február 4

5 perces expressz teljes testű Barre edzés

Időhiány? Britany Williams edzőtől még mindig kiütheti a teljes testet átölelő edzést – nincs szükség felszerelésre.

Írta: Moira Lawler 2021. január 28

5 perces, teljes testet erősítő edzés Kelsey Wellsszel

Wells személyi edző ezt a felszerelés nélküli rutint úgy alakította ki, hogy bármikor és bárhol megdolgozhassa az egész testét.

Írta: Moira Lawler 2021. január 12

Tanulmány: A fitneszkövetők és alkalmazások lendületet adhatnak az edzési rutinnak?

Az új adatok szerint igen, de az eredmények jobbak lehetnek, ha célmeghatározó és egyéb támogató funkciókkal rendelkező eszközöket használ.

Írta: Sari Harrar 2020. december 23

Ne csak ülj ott: egy kis gyakorlat kárpótolja a teljes ülésnapot

Egy új tanulmány szerint 30-40 perc mérsékelt vagy erőteljes fizikai tevékenység ellensúlyozhatja az egész napos íróasztalnál ülést, és segíthet a visszaállításban egy . . .

Írta: Don Rauf 2020. november 27

Egy 5 lépésből álló nyújtási szokás, amely energikusabbá, ellazultabbá és mozgékonyabbá tesz

Az izmok feszes tartása fontos az egészséges mozgáshoz, a sérülések elkerüléséhez és az öregedéshez. Így kezdheti el ma.

Írta: Jessica Migala 2020. október 8

Intelligens egészség: Kipróbáltam az Echelon Reflect Fitness Mirror-t otthoni edzésekhez – íme, mi történt

Írta: Lauren Del Turco 2020. szeptember 21

A legjobb testtömeg-gyakorlatok minden testrész edzéséhez

Nincs felszerelés? Nincs mit. Továbbra is végezhet teljes testedzést, saját testsúlyával ellenállásként.

Írta: Moira Lawler 2020. szeptember 1"

Képzett feng shui építész, okleveles belsőépítész, szerző, tanár és tanácsadó

Heather Chin

Az Everyday Health amerikai egyesült államokbeli stressz-különjelentése országszerte 6700, 18 és 64 év közötti amerikait vizsgált meg demográfiai csoportok, nemek és egészségi állapotok szerint, hogy megtudja, mi stresszel bennünket, és hogyan kezeljük. Megkértük Ron (RD) Chint, Wellness Tanácsadó Testületünk tagját, hogy ossza meg szakértelmét a krónikus stressz témájában.

Mit tanultál a stresszről, amit nem tudtál, vagy ami meglepett?

Megtanultam, hogy aggodalmaim krónikus stresszt okoznak és táplálják, ami viszont negatívan befolyásolja mentális egészségemet és a jó döntések meghozatalának képességét.

Megtanultam figyelni arra, hogy az aggodalmak és aggodalmak teljes mértékben stresszorokká váljanak.

A sajnálat a múlt miatti stressz; szorongás – ez stresszes a jövőt illetően. Így megtanultam, mennyire fontos a teljes jelenlét. Harangozom a tibeti harangjaimat, hogy segítsek ebben; a hang nagyon jelen van – az itt és most.

Érzékenyebb vagyok arra is, hogy a téremben végzett apró változtatások is hogyan oldják meg a stresszt: például egy orchidea behozatala, vagy friss élelmiszerek csodálatos színeivel és aromáival. Mivel ilyen korlátozott a mozgásképességem, jobban tudatában vagyok annak, hogy folyamatosan mozgatnom kell a chi-met (életerőt), például a konyhát vagy más kis területet kitakarítanám, vagy egyszerűen fel kell vágnom a hozzávalókat egy recepthez.

Mi stresszel téged? Hogyan kezeled az életed stresszorait?

A betegségem legrosszabb időszakában stresszes lettem, néha még depressziós is lettem amiatt, hogy hol vagyok fizikailag, érzelmileg és lelkileg. Aztán a feleségem, Heather küldött nekem egy videót arról, hogy hol voltam előző évben; olyan volt, mint a teljesítmények vizuális listája.

Ezt a vizuális rekordot javítva, írott naptárt vezettem: az a nap, amikor két év után először zuhanyoztam; amikor Heatherrel moziba mentem. Ha mindezt leírod, az válik konkrétsá és valósággá. Ha írásban elismerem a tereptárgyakat, jobban értékelem.

Bizonyos ételek fogyasztása vagy elkerülése segíthet a stresszorok kezelésében is. Kezdjük a napot például reggel biozellerlével, miközben kerülünk minden cukrot és feldolgozott élelmiszert.

Szeretek fotókat készíteni és inspiráló idézetekkel párosítani. Az iPhone-omat a világgal való kapcsolatomként használva kiküldöm ezeket a világegyetembe. Nemcsak engem tartott fenn, de úgy tűnik, hogy másokat is inspirált.

A betegség hatással van a fizikai teredre és az általad elfoglalt térre, tekintettel a rád bízott feladatokra és azok elvégzésére – vagy arra, hogy mások hogyan teszik meg ezeket helyetted. Kihívást jelentett a terünk kezelése. De mindent megtettünk, hogy maximalizáljuk a feng shui lehetőségeket.

Heathernek és nekem van ez a gyönyörű irodahelyiségünk az utca túloldalán. Az volt a szándékom, hogy munka- és tanácsadói helynek használom. Szeretem; Szeretek ott lenni. A mai napig feldobja a chi-met. Ez a tér annyira különbözik attól, ahol szó szerint élek, amely a mielómám legrosszabb időszakában zsúfolásig megtelt orvosi eszközökkel, felszerelésekkel és emberekkel – a sok segítővel, akik segítettek az ellátásban.

Van egy paplan abban a gyönyörű helyen, „Arcok. Amikor Heather és én találkoztunk ezzel a művésznővel New York állam felső részén, láttuk ezt az inspiráló paplant, amit ő készített. Amikor megkaptuk ezt az irodahelyiséget az utca túloldalán, tudtam, hogy nekem kell a paplan. Ez lett a feng shui kúrám; Tudtam, hogy rengeteg segítőkész, támogató embert üdvözöl a terünkben, az életünkben.

A művésznő tulajdonképpen ajándékba adta nekünk, és elmesélte, hogy kézzel festette meg azoknak az embereknek az arcát, akik segítették őt – még lelkileg is – amikor a rákos megbetegedésen dolgozott.

Hogyan lehet árat szabni a reménynek? Ez volt és az a reményem.

Mindannyiunknak jobban kell tájékozódnunk a stresszről. Mit kell tudnunk a stressz IQ növeléséhez?

Tényleg szánjon időt arra, hogy érezze a testét. Amikor lefekszel, szándékosan szabadulj meg a testedben elraktározott feszültségtől – például attól, amit a válladban tartasz – azáltal, hogy tested minden részét megtapintod. Engedd el a feszültséget a fejedből, a vállaidból, a nyakadból, a lábaidból.

Lélegezz és lazíts.

Mit javasolna, hogy segítsen az embereknek csökkenteni napi stresszszintjüket, és jobban működni egy stresszes helyzet, esemény vagy pillanat közepette?

Van néhány nagyon megvalósítható javaslatom. Lélegezzen, és keressen egy személyt vagy egy kis csoportot, akivel irányított meditációt végezhet. Gyakoroljon – még a szabadban sétálva is enyhíti a stresszt. Menj ki a szabadba, hogy a természettel legyél. Ha nem tud kimenni a szabadba, nézzen ki az ablakon egy tájra – egy látkép is megteszi.

Ha ezt fizikailag megteszi – távolba néz, egy horizontvonalra néz – és mozog, akár néhány percre is kikerül a zárt térből. Ez az oka annak, hogy a feng shui bölcsességét követve a tükröket kis helyekre helyezed: A tükrök kiterjesztik a horizont vonalát, így nem érzed magad bezártnak és beszegettnek. Fizikailag, amikor a szemizmod ellazul, a tested szó szerint ellazul, ahogy te nézzen sokkal távolabbi horizonttávolságra.

Tapasztaltál már összeomlást? Ha igen, hol és miért?

Mindenképpen a kórházban, ahol myeloma multiplex miatt kezeltek. Sírtam. Tudni akartam, miért történik ez. Kiáltottam, mert nem akartam foglalkozni az elgyengüléssel, az életem fenyegetésével, a kezelésekkel – mindezekkel a dolgokkal.

Amikor megnyugodtam, tudtam beszélni a félelmeimről és a haragomról. Összetörtem a pálcikákat, hogy elengedjem ezt a haragot.

A mindennapi egészséggel foglalkozó wellness tanácsadó testület további tagjai

Arline T. Geronimus, ScD

Kelley Holland

Stephen W. Porges, PhD

Janice Kiecolt-Glaser, PhD

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb a stresszben

Mentális egészség 2020 dióhéjban: Egy pszichiáter a terápia évére gondol

Szakmai szempontból 2020-ra mindig a világjárvány és a politikai stressz ütközésének éveként fog emlékezni.

SpanishEnglishFrenchRussian