News

Aproximativ 11% și 24% au completat oa doua rețetă postpartum

Aproximativ 11% și 24% au completat oa doua rețetă postpartum

Cu toate acestea, constatările informează furnizorii că ar trebui "utilizați regimuri de durere care economisesc opioide pentru femeile postpartum pentru a minimiza riscurile de prescriere a opioidelor, asigurând în același timp că durerea pacienților este bine controlată," a declarat ea.

Osmundson și colegii au inclus femei care au fost înscrise în programul Medicaid din Tennessee și TennCare și au completat aceste date cu informații despre certificatul de naștere și date despre externarea spitalului.

Participanții la studiu au avut vârste cuprinse între 15 și 44 de ani și au fost externate după naștere din 2007 până în 2014. Femeile au fost urmărite de la începutul perioadei postpartum (42 de zile după externare) până la cel puțin 1 an.

Femeile incluse nu au avut antecedente de prescripție de opioide sau tulburări de utilizare a opioidelor până la naștere. Cercetătorii s-au adaptat pentru covariabile incluzând, dar fără a se limita la, vârsta, paritatea, venitul, distanța până la spitalul de naștere, rasa și etnia, regiunea Tennessee, morbiditatea maternă severă, lacerări perineale, ligaturile tubulare bilaterale și completarea unei rețete de opioide în timpul sarcinii.

Din peste 200.000 de nașteri la 161.000 de femei, 59% din nașterile vaginale și 91% din nașterile prin secțiunea C au îndeplinit cel puțin o rețetă de opioide în anul după naștere. Aproximativ 11% și 24% au completat oa doua rețetă postpartum.

Osmundson și colegii săi au identificat SORE la 4.582 de participanți. Aproape 69% au avut consum persistent de opioide, 19% au avut o tulburare de consum de substanțe, 10% au completat prescripții pentru buprenorfină sau metadonă, 2% au avut un supradozaj cu opioide și 0,2% au prezentat o deces legată de opioide.

Dintre femeile care au completat o prescripție de opioide postpartum, HR ajustată a fost de 1,50 (95% CI 1,30-1,70) pentru nașterile vaginale și 1,20 (95% CI 0,90-1,50) pentru secțiunile C. Femeile care au completat două prescripții de opioide postpartum au avut o FC ajustată de 3,70 (95% CI 3,30-4,20) pentru nașterile vaginale și 2,90 (95% CI 2,30-3,80) pentru secțiunile C. Și HR în rândul femeilor care au completat trei sau mai multe rețete au fost 7,20 (95% CI 6,30-8,20) și 5,90 (95% CI 4,60-7,60), respectiv.

Grupul lui Osmundson a recunoscut că utilizarea datelor Medicaid din statul Tennessee poate limita generalizarea rezultatelor lor. De asemenea, statul a fost puternic afectat de epidemia de opioide. În cele din urmă, autorii nu au putut explica datele privind utilizarea efectivă a opioidelor, inclusiv utilizarea ilicită a opioidelor.

Ultima actualizare 08 iunie 2020

Amanda D’Ambrosio este reporter la compania MedPage Today & echipa de anchetă. Ea acoperă obstetrică-ginecologie și alte știri clinice și scrie articole despre sistemul de sănătate din SUA. Urma

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de NIH, Institutul Național pentru Abuzul de Droguri, Institutul Național pentru Îmbătrânire, Oficiul Afacerilor Veteranilor pentru Afilieri Academice și Programul de Cercetători al Facultății Vanderbilt.

Osmundson nu a dezvăluit nicio relație relevantă cu industria. Un coautor a dezvăluit relații relevante cu Pfizer, Merck și Sanofi-Pasteur.

Sursa primara

Analele Medicinii Interne

Referință sursă: Osmundson S și colab "Prescrierea opioidelor după naștere și riscul de evenimente grave legate de opioide: un studiu de cohortă" Ann Intern Med 2020; DOI: 10.7326 / M19-3805.

În urma criticilor severe referitoare la creșterea prețurilor pentru un medicament prematur aprobat de FDA, KV Pharmaceuticals a redus prețul Makena cu mai mult de jumătate.

Filiala KV, Ther-Rx Corporation, a declarat astăzi că va vinde medicamentul cu 690 dolari pe injecție – o reducere de 54% față de prețul inițial de 1.500 dolari.

Măsura urmează unui anunț de ieri de către FDA, potrivit căruia farmaciile compozante vor fi în continuare autorizate să producă ingredientul activ al medicamentului, hidroxiprogesteron caproat, pentru a preveni travaliul prematur la femeile care au avut deja avort spontan.

Aceste farmacii vând medicamentul cu 10 până la 20 USD pe injecție. O femeie ar putea primi până la 20 de doze pe parcursul unei sarcini, totalizând 14.000 de dolari pentru Makena, comparativ cu doar 200 până la 400 de dolari pentru versiunea compusă.

Într-un comunicat de presă, KV a lăudat aceste formulări ca "medicamente compuse neaprobate, nereglementate."

Dar obstetricienii folosesc în mod obișnuit medicamente scoase din etichetă – cele care nu au fost niciodată testate formal la femeile însărcinate sau pentru efectele lor potențiale asupra nou-născuților, potrivit Kathryn Menard, MD, director de medicină fetală la Universitatea din Carolina de Nord Chapel Hill și președinte al Societatea de Medicină Fetală Maternă.

De exemplu, Menard a spus, infuzia de sulfat de magneziu este utilizată pentru tratamentul travaliului prematur, deși este indicată pentru prevenirea convulsiilor la femeile cu preeclampsie. Astfel, datele de siguranță pentru această utilizare anterioară nu sunt disponibile.

Caproatul de hidroxiprogesteron a fost aprobat de FDA ca Delalutin pentru a trata femeile care nu sunt gravide cu adenocarcinom uterin avansat, amenoree sau sângerări uterine anormale – deși a fost retras recent de pe piață din cauza preocupărilor financiare ale medicului Bristol-Myers Squibb.

Astfel, KV Pharmaceuticals a făcut un serviciu parcurgând procesul de obținere a aprobării caproatului de hidroxiprogesteronă pentru indicația de muncă prematură, a spus Menard. "Nu foarte multe companii sunt dispuse să accepte riscul, dar această companie o are, și aici intervine simpatia. Încercarea lor de validare este importantă. Dar acolo se oprește [simpatia]."

Menard a criticat decizia companiei de a stabili prețurile pe potențiale sarcini pe sistemul de sănătate – deoarece prematuritatea este scumpă – mai degrabă decât pe cât a costat să o aducă pe piață.

KV Pharmaceuticals a anunțat, de asemenea, că va face reduceri suplimentare de preț pentru pacienții cu Medicaid. Reduceri suplimentare vor fi disponibile, împreună cu o reducere a prețului de listă și o reducere standard Medicaid de 23%, a declarat compania într-un comunicat.

Comunicatul a calculat, de asemenea, că 85% dintre pacienți vor plăti 20 USD sau mai puțin pe injecție pentru medicamentul aprobat de FDA.

Chiar și așa, March of Dimes, care fusese de mult timp partener apropiat al Ther-Rx, și-a întrerupt legăturile cu compania într-o declarație publicată astăzi.

"Gestionarea lansării de către Makena a companiei și prețul de listă inițial au fost extrem de nesatisfăcătoare și inacceptabile pentru March of Dimes și familiile pe care le reprezentăm," declarația citită. "Sperăm că controversa din jurul Makena a contribuit la creșterea gradului de conștientizare că terapia cu progesteron este un tratament sigur și eficient pentru prevenirea nașterii premature și că mai mulți obstetricieni o vor lua în considerare pentru pacienții corespunzători."

Menard a spus că întrebarea care rămâne este dacă medicii se vor simți protejați legal pentru prescrierea etichetei în loc să meargă cu un medicament aprobat de FDA.

"Mergem cu acoperire legală," ea a spus, "sau mergem cu medicamentele în care avem încredere de ani de zile, mai puțin costisitoare, dar care ne-ar putea lăsa goi, legal?"

Există aproape 4 milioane de nașteri pe an în SUA și aproape 60% din aceste nașteri au loc la spitale cu mai puțin de 1.000 de nașteri pe an. Aceasta se ridică la aproximativ 3 nașteri pe zi – comparativ cu 11 pe zi la un spital metropolitan important – iar pentru spitalele din zonele extrem de rurale este chiar mai puțin decât atât.

Cele mai recente articole notabile despre creșterea morbidității materne – "Livrări mortale" în USA Today și "Mamele pierdute" serii de ProPublica și NPR – au crescut conștientizarea publicului și îngrijorarea urotrin pentru potenta în rândul femeilor, furnizorilor și comunităților din SUA cu privire la pericolele nașterii. În aceste articole este o căutare de răspunsuri.

În timp ce decesele materne apar rar din cauza unui singur factor, putem arăta contribuții specifici, inclusiv o prevalență mai mare a comorbidităților la femei, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea, diabetul și bolile de inimă. Alți factori pot include înaintarea în vârstă a femeilor care au copii și creșterea ratelor de livrare prin cezariană.

În plus, lipsa accesului la îngrijire și fragmentarea serviciilor prenatale și de livrare în multe comunități rurale au devenit factori de risc pentru un număr mare de femei din întreaga țară. Rezultatele în materie de sănătate sunt mai grave și disparitățile din domeniul sănătății sunt mai pronunțate, deoarece sărăcia și lipsa resurselor sunt mai frecvente în multe comunități rurale.

Bolile cardiovasculare, abuzul de substanțe, dependența de opioide, depresia și sinuciderea contribuie, de asemenea, la problema mortalității materne în SUA și vedem aceste probleme să apară în populațiile rurale la rate alarmante. Îngrijirea bazată pe echipă și coordonată este fundamentală pentru abordarea acestor condiții și este un element important într-o practică obstetricală axată pe calitate și axată pe siguranță.

Furnizorii de servicii medicale și echipele de obstetrică trebuie să știe cum să gestioneze în mod constant complicațiile frecvente care pot fi prevenite, cum ar fi hemoragia, hipertensiunea și tromboembolismul. De exemplu, în cazurile de hipertensiune arterială severă, spitalele și personalul trebuie să fie instruiți și să aibă acces la medicamente adecvate pentru scăderea tensiunii arteriale, care trebuie administrate în timp util pe baza protocolului spitalului. Fiecare spital, indiferent de dimensiune, ar trebui să aibă cele mai bune practici pentru tratarea hemoragiei și îndrumări de prevenire a tromboembolismului, care trebuie urmate pentru fiecare femeie supusă unei cezariene.

Prin Alianța pentru inovație asupra sănătății materne (AIM), cele mai bune practici în îngrijirea maternă sau pachete de siguranță sunt adoptate rapid de un număr tot mai mare de spitale din SUA. Acest program se bazează pe echipe de stat, compuse din spitale, departamente de sănătate de stat, colaborări de calitate perinatale și grupuri de furnizori și se concentrează pe siguranța maternă și îmbunătățirea calității. Și funcționează. Patru state care au fost primele care s-au alăturat inițiativei AIM au prezentat semne timpurii de îmbunătățire a morbidității materne severe.

Cu toate acestea, mai sunt de lucru. Este esențial ca serviciile de livrare să dezvolte protocoale bazate pe aceste pachete AIM și să aibă un model bazat pe echipă pentru evaluarea riscurilor, indiferent de mărimea spitalului. Conducerea spitalului trebuie să insiste asupra calității obstetrice și a programelor de instruire și întreținere a echipei în fiecare spital, indiferent de nivel. De asemenea, trebuie să existe sisteme care să colaboreze și să comunice cu alte spitale din regiune.

Programul Colegiilor Americane de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) Niveluri de îngrijire maternă (LoMC) ajută la facilitarea acestor eforturi.

SpanishEnglishFrenchRussian