News

Oferă grupuri și forumuri pentru ca cercetătorii să discute pe chat

Oferă grupuri și forumuri pentru ca cercetătorii să discute pe chat

Deși site-urile noi apar probabil în fiecare zi, iar subspecialitățile pot avea o mână de rețele sociale proprii, următoarele sunt site-uri generaliste în care cercetătorii din toate colțurile își adună avatarurile pentru a împărtăși rezultatele, dezbate și altfel se conectează.

ResearchGate

(@ResearchGate)

www.researchgate.net

Înființată de Ijad Madisch (@IjadMadisch), virolog și informatician din Berlin, ResearchGate are un sentiment Google Plus, cu diverse discuții pe o pagină de pornire.

Utilizatorii pot urmări atât domeniile tematice, cât și oamenii de știință individuali și, în afară de partajarea cunoștințelor și discutarea muncii lor, participanților li se oferă bloguri individuale și spațiu pentru încărcarea publicațiilor lor.

Academia.edu

(@academia)

www.academia.edu

Site-ul se concentrează pe diseminarea mai rapidă a lucrărilor publicate cu intenția de a accelera procesul de reacție la acele lucrări.

Într-un videoclip care sărbătorește înregistrarea milionară a site-ului, CEO-ul Richard Price (@ richardprice100) spune că răspunsul la o lucrare prin scrisori către editor poate dura aproape atâta timp cât publicarea inițială a rezultatelor.

Utilizatorii sunt meniți să urmărească alți academicieni din domeniul lor, astfel încât să poată rămâne la curent cu ultimele evoluții și să-și publice imediat comentariile și criticile, totul în încercarea de a accelera ritmul cercetării.

Mendeley

www.mendeley.com

Dacă numele pare vag familiar, asta pentru că este un omagiu adus doi mari organizatori științifici – Dmitri Mendeleev, care a aranjat elementele într-un tabel periodic, și Gregor Mendel, care a descris prima dată ordinea moștenirii familiale cu mult înainte de a exista știința geneticii .

Mendeley este mai mult un instrument de cercetare cu un strat social forum suganorm decât o rețea socială reală, deși scopul său principal este încă de a accelera procesul științific. Oferă o aplicație desktop pentru gestionarea cercetărilor, de la care autorii pot partaja documente cu colaboratorii într-un format de documente Google.

Pentru cei care nu sunt interesați de software, există aproape 40.000 de grupuri pentru a se alătura și a începe să discute.

Figshare

(@figshare)

figshare.com

Sprijinit de Digital Science, creator de software și alte informații pentru cercetători, Figshare oferă cercetătorilor stocare nelimitată pentru seturi de date, figuri, prezentări, lucrări și alte fișiere pentru a facilita conversația.

Compania este interesată în special de a oferi o locuință pentru toate rezultatele negative alungate pentru a depozita sertarele – un aspect despre care spune că va face procesul științific mai eficient.

Epernicus

Epernicus.com

Creat la Boston în 2008 de patru antreprenori cu medici și programe medicale, Epernicus își propune să crească întâlnirile „serendipite” în rândul cercetătorilor, cu un accent special pe cei din științele vieții.

„Majoritatea oamenilor de știință au deja o rețea mare bazată pe instituția lor actuală și pe consilierii lor anteriori de cercetare”, spune compania în secțiunea „despre”. „Provocarea mai mare este atingerea acestei rețele pentru a găsi oamenii potriviți cu expertiza potrivită la momentul potrivit.”

LabSpaces

www.labspaces.net

Deși site-ul pare mai degrabă știri și postări pe blog – fondatorul Brian Krueger, doctoratul (@LabSpaces) îl numește un „site de știri științifice și rețea de bloguri care se maschează ca o rețea socială pentru științe” în profilul său de Twitter. Oferă grupuri și forumuri pentru ca cercetătorii să discute pe chat.

BMJ) “target =” _ blank “title =” Distribuiți acest articol pe Facebook “> BMJ) source = MedPage% 20Today “target =” _ blank “title =” linkedin share “>

Oamenii care consumă prea mult în acest sezon de sărbători pot da vina pe producătorii și vânzătorii de sticle de vin, sugerează un studiu din BMJ.

Cercetătorii au documentat o creștere de aproximativ șapte ori a dimensiunii medii a sticlei de vin în ultimii 300 de ani – de la 66 ml la începutul anilor 1700 la aproximativ 449 ml în 2017.

Creșterea constantă a dimensiunii paharelor de vin a coincis cu o creștere a consumului de vin în Anglia, unde a fost realizat studiul.

În timp ce asociația poate fi sau nu cauzală, cercetătorii au ajuns la concluzia că reducerea dimensiunii paharelor de vin ar putea duce la un volum mai mic de băut și, eventual, la mai puțină mahmureală de vacanță.

BMJ) “target =” _ blank “title =” Distribuiți acest articol pe Facebook “> BMJ) source = MedPage% 20Today “target =” _ blank “title =” linkedin share “> ,

Recomandarea favorabilă a unui comitet consultativ al FDA privind medicamentul pentru scăderea în greutate Qnexa a fost unul dintre cei mai importanți înfundători din această săptămână pe Twitter.

Feedurile au explodat atunci când Comitetul consultativ pentru medicamente endocrinologice și metabolice a votat 20-2 în favoarea aprobării FDA pentru agent, o inversare a recomandării din 2010 a grupului.

Dacă medicamentul combinat de fentermină (inhibitor al apetitului) și topiramat (medicamente anti-convulsive) este aprobat – FDA are până la 17 aprilie să decidă – va fi primul medicament pentru slăbit introdus pe piață în ultimii 13 ani. Această posibilitate încurajează încă entuziasmul pe Twitterverse câteva zile după votul grupului.

Un alt concurent pentru cel mai mare volum de tweet-uri a fost întâlnirea Healthcare Information and Management Systems Society din Las Vegas. Hashtagul său robust # HIMSS12 a fost tamponat de cadrele grupului de profesioniști din domeniul sănătății care au cunoștințe în social media.

Tweet-urile de la întâlnire au fost pline de hashtag-uri evidențiate roz, cum ar fi #HealthIT și #mhealth (pentru tehnologia informației din domeniul sănătății și, respectiv, pentru sănătatea mobilă), care demonstrează cunoștințele de lucru ale mulțimii în domeniul social media (#hcsm).

Emily Walker (@DCMedPageToday) a contribuit la luptă în timp ce conducea acoperirea MedPage Today a întâlnirii.

Și saga #NHSbill din Marea Britanie continuă cu contribuții constante de la @bengoldacre și editorul The Lancet @ richardhorton1.

Din nou, Goldacre deține primul tweet din hashtag, de această dată concentrând atenția asupra disprețului medicilor generaliști față de reforme:

@bengoldacre: GP-urile au respins #NHSbill 42: 1 luna aceasta. Dacă vedeți că un politician susține că medicii de familie îl susțin, știți ce sunt și de ce este rău.

Horton a chemat-o pe Sally Davies, directorul medical al Regatului Unit (CMO), pentru că nu s-a opus public proiectului de lege:

@ richardhorton1: Cum poate directorul general al Angliei să rămână tăcut asupra unui proiect de lege despre care clinicienii și academicienii din țară spun că este dăunător sănătății națiunii?

Între timp, proiectului de lege i s-a oferit un nou cont nou de twitter:

@NHSBill: Sunt copilul iubit al [Regatului Unit] Secretar de stat pentru sănătate] Andrew Lansley, m-a conceput în cârciumă și refuză să mă avorteze, rușine că guvernarea nu este pro-alegere (a poporului)!

Începând cu această scriere, mânerul are mai puțin de o oră, dar tweet-urile sale satirice vor crea cu siguranță un cache de adepți loiali.

Este posibil ca pacienții să fi fost mai repede să se deplaseze pe site-urile de socializare precum Inspire și PatientsLikeMe pentru a-și împărtăși poveștile despre trăirea cu boli, dar mai mulți medici au prins eroarea social media.

Fără îndoială, termenul „social media” cuprinde o serie de oportunități de comunicare electronică a comunității, de la bloguri personale la profiluri Twitter și LinkedIn. Clinicienii folosesc aceste medii din mai multe motive, de la schimbul de idei cu colegii lor până la o mai bună legătură cu pacienții lor.

Greg Matthews (@chimoose) de la firma de comunicații WCG spune că urmărește acum peste 500 de medici pe Twitter și a început să profileze pe cei care au fost pionieri ai instrumentelor digitale și de socializare la MDigitalLife, o serie de bloguri găzduită de angajatorul său.

Primul său subiect a fost Bryan Vartabedian, MD (@Doctor_V), gastroenterolog pediatric la Baylor College of Medicine din Houston. Matthews îl numește pe Vartabedian cel mai important gânditor în ceea ce privește utilizarea de către medici a rețelelor sociale. Vartabedian conduce un blog, 33Charts, unde catalogează cele mai recente progrese în domeniul social media și examinează modul în care clinicienii le pot încorpora în practică.

Alții au folosit tehnologia pentru a se conecta mai bine cu pacienții lor, atât în ​​clinică, cât și în afara ei. Jordan Grumet, MD (@jordangrumet), practicant privat în Highland Park, Illinois, nu numai că își îmbunătățește abilitățile de scriere pe blogul său; îl folosește ca o oportunitate pentru pacienți să-l cunoască mai bine și să se simtă mai conectat la el.

Jennifer Dyer, MD, MPH (@EndoGoddess), endocrinolog pediatru de la Universitatea de Stat din Ohio din Columbus, folosește mesaje text pentru a-i ajuta pe pacienții cu diabet zaharat de tip 1 să se conformeze regimurilor lor și a dezvoltat o aplicație pentru a face același lucru.

Și Howard Luks, MD (@hjluks), chirurg ortoped din Westchester, New York, folosește iPad-urile din sala de examen ca antidot al timpului de numire a pacientului tot mai mic, oferindu-le videoclipuri verificate despre procedurile lor și alte întrebări de sănătate.

Există atât de multe unghiuri din care un medic poate aborda rețelele digitale și sociale; alte modele de urmat sunt:

Bertalan Mesko (@Berci) – fondator al site-ului webicina.com pentru curățarea rețelelor sociale de sănătate și autor al blogului ScienceRoll, care a publicat recent o poveste despre cum să citești un tweet într-o lucrare evaluată de colegi. Chris Porter (@PorterOnSurg) – creatorul site-ului comunității chirurgilor OnSurg Daniel Palestrant (@dpalestrant) – fondatorul site-ului de rețele sociale Sermo; are un nou proiect, Par8o, care încearcă să îmbunătățească sistemul actual de recomandări Kevin Pho (@kevinmd) – bloggerul medic original Ted Eytan (@tedeytan) – se concentrează pe obținerea unui rol activ al pacienților în asistența medicală prin rețele sociale Mike Sevilla (@drmikesevilla) – un medic de familie care își implică comunitatea de pacienți Natasha Burgert (@DoctorNatasha) – blogger pediatru Westby Fisher (@doctorwes) – blogger electrofiziolog Gwenn O’Keeffe (@drgwenn) – creator de pediatrie Acum și Huffington Post blogger

Deși adoptă toți abordări diferite, fiecare dintre acești medici înțelege că într-o lume dominată de social media, pacienții și colegii lor caută, mai mult ca oricând, să se angajeze în discuția despre sănătate.

, , ,

Un psihiatru australian de vârf îi cere editorului The Lancet să retragă unele dintre tweet-urile sale.

Ian Hickie, MD, directorul Brain Mind Research Institute de la Universitatea din Sydney, susține că Richard Horton l-a defăimat în explozii de 140 de caractere cu privire la o controversă de conflict de interese, care a apărut dintr-una dintre recenziile lui Hickie despre beneficiile analogilor melatoninei pentru depresie.

SpanishEnglishFrenchRussian