News

Sf.

Sf.

Persoanele din ambele grupuri au luat și alte medicamente pentru HIV. Acestea au fost elvitegravir (Vitekta) și cobicistat (Tybost). După 48 de săptămâni de tratament, 92% dintre persoanele care au luat Descovy au avut mai puțin de 50 de copii / ml de HIV. În comparație, 90% dintre persoanele care au luat Truvada au avut mai puțin de 50 de copii / ml de HIV. Într-un alt studiu clinic, unii adulți care au avut deja supresie virală cu Truvada au trecut la Descovy, în timp ce alții au continuat să ia Truvada. Ambele grupuri au continuat să ia elvitegravir și cobicistat. După 48 de săptămâni de tratament, 97% dintre persoanele care au luat Descovy au avut mai puțin de 50 de copii / ml de HIV. Dintre cei care au continuat să ia Truvada, 93% au avut mai puțin de 50 de copii / ml de HIV. ” Un studiu clinic a inclus bărbați care fac sex cu bărbați, precum și femei transgender care fac sex cu bărbați. Oamenii au luat fie Descovy, fie Truvada. După 48 până la 96 de săptămâni de PrEP, nu s-a găsit nicio diferență statistică între Descovy și Truvada. (Aceasta înseamnă că diferența s-a datorat probabil întâmplării.) Dintre cei care au luat Descovy, 99,7% dintre oameni au rămas liberi de HIV. În comparație, 99,4% dintre persoanele care au luat Truvada au rămas libere de HIV. “, Descovy și Truvada sunt ambele medicamente de marcă. În prezent, nu există forme generice ale niciunui medicament.

Medicamentele de marcă costă, de obicei, mai mult decât medicamentele generice. “Potrivit estimărilor de pe GoodRx.com, Descovy și Truvada costă în general cam la fel. Prețul real pe care îl veți plăti pentru fiecare medicament depinde de planul de asigurare, de locația dvs. și de farmacie pe care o utilizați. “, Descovy și Biktarvy sunt prescrise pentru utilizări similare. Mai jos sunt detalii despre modul în care aceste medicamente sunt asemănătoare și diferite. Descovy conține două medicamente active: emtricitabină și tenofovir alafenamidă. „Biktarvy conține trei medicamente active: emtricitabină, tenofovir alafenamidă și bictegravir. Descovy este utilizat pentru tratarea HIV la adulți și în copii care cântăresc cel puțin 77 kg (35 kg). Descovy poate fi utilizat și la copiii care cântăresc cel puțin 55 kg (25 kg) și mai puțin de 77 kg (35 kg). Este utilizat pentru acești copii în combinație cu Medicamente pentru HIV, cu excepția inhibitorilor de protează care necesită utilizarea cu alte medicamente. “, Descovy este utilizat împreună cu alte medicamente pentru tratarea HIV. Descovy este, de asemenea, utilizat singur ca profilaxie pre-expunere la HIV (PrEP) la adulți și adolescenți care sunt cu risc de infectare cu HIV. Este utilizat în acest scop la persoanele care cântăresc 35 kg (77 lb) sau mai mult. Descovy nu este utilizat ca HIV PrEP la persoanele care s-au născut femei (atribuite femeie la naștere) și care sunt expuse riscului de a contracta HIV prin actul sexual vaginal., Biktarvy se utilizează pentru tratarea HIV la adulți și la copii cu o greutate de cel puțin 25 kg (25 kg).potencialex pastile contraindicatii Este utilizat în acest scop la persoanele care încep cu tratamentul HIV. Biktarvy este, de asemenea, utilizat pentru tratarea HIV la persoanele care au fiecare dintre următoarele: Biktarvy este considerat un regim complet de tratament. Nu trebuie luat împreună cu alte medicamente pentru HIV. Descovy și Biktarvy vin sub formă de tablete pe care le luați pe cale orală o dată pe zi. Ambele pot fi luate cu sau fără alimente. “Descovy și Biktarvy conțin ambele emtricitabină și tenofovir alafenamidă.

Prin urmare, aceste medicamente pot provoca efecte secundare similare. Mai jos sunt exemple ale acestor reacții adverse. “, Efecte secundare mai frecvente, Aceste liste conțin exemple de efecte secundare mai frecvente care pot apărea împreună cu Biktarvy sau cu ambele medicamente (atunci când sunt luate individual)., Efecte secundare grave, Aceste liste conțin exemple de efecte grave efecte secundare care pot apărea cu Descovy sau cu ambele medicamente (atunci când sunt luate individual). Descovy și Biktarvy nu au fost comparate direct în studiile clinice. Cu toate acestea, studiile au descoperit că atât Descovy, cât și Biktarvy sunt eficiente pentru tratarea HIV. Orientările de tratament recomandă Biktarvy ca regim complet de primă alegere pentru tratarea HIV. Descovy este, de asemenea, o opțiune de primă alegere, dar trebuie utilizat împreună cu alte medicamente pentru HIV. “, Descovy și Biktarvy sunt ambele medicamente de marcă. În prezent, nu există forme generice ale niciunui medicament. De obicei, medicamentele de marcă costă mai mult decât generice. “Conform estimărilor de pe GoodRx.com, Descovy costă, în general, mai puțin decât Biktarvy. Prețul real pe care îl veți plăti pentru fiecare medicament depinde de planul dvs. de asigurare, de locația dvs. și de farmacia pe care o utilizați. “, Nu există nicio interacțiune cunoscută între Descovy și alcool. Ghidul de tratament de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA recomandă ca persoanele cu HIV și persoanele cu risc de a contracta HIV își limitează consumul de alcool la cantități moderate (acest lucru este considerat o băutură pe zi pentru femei sau două băuturi pe zi pentru bărbați). „Ghidurile afirmă că consumul moderat de alcool se crede că scade șansele dvs. de a vă implica într-un comportament riscant, cum ar fi să faceți sex fără a utiliza prezervativul sau altă metodă de barieră.

Folosirea întotdeauna a unei metode de barieră vă poate reduce riscul de a transmite HIV altcuiva sau de a vă contracte singuri HIV, dacă nu aveți. “, Alcoolul moderat vă poate ajuta, de asemenea, sistemul imunitar să mențină HIV la niveluri scăzute în sânge.” Dacă beți alcool, discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de mult alcool este sigur pentru dumneavoastră în timp ce luați Descovy. “, Descovy poate interacționa cu alte câteva medicamente. Poate interacționa și cu anumite suplimente.” Interacțiuni diferite pot provoca efecte diferite. De exemplu, unele interacțiuni pot interfera cu cât de bine funcționează un medicament. Alte interacțiuni pot crește efectele secundare sau le pot face mai grave. “, Mai jos este o listă de medicamente care pot interacționa cu Descovy. Această listă nu conține toate medicamentele care pot interacționa cu Descovy.,” Înainte de a lua Descovy, discutați cu medicul dumneavoastră și farmacist. Spuneți-le despre toate medicamentele eliberate pe bază de rețetă, fără prescripție medicală și alte medicamente pe care le luați.

Spune-le și despre vitaminele, plantele și suplimentele pe care le folosești. Împărtășirea acestor informații vă poate ajuta să evitați potențialele interacțiuni. Dacă aveți întrebări cu privire la interacțiunile medicamentoase care vă pot afecta, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. “, Descovy și anumite medicamente pentru convulsii (Tenofovir alafenamida este unul dintre medicamentele active din Descovy.) Nivelurile reduse ale acestui medicament pot face Descovy mai puțin eficient pentru dvs., Exemple de medicamente pentru convulsii care pot provoca această interacțiune includ: „Dacă trebuie să luați o criză medicamentul cu Descovy, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un alt medicament pentru convulsii decât cele enumerate mai sus. din medicamentele active din Descovy) din corpul dumneavoastră., Antibioticele care nu sunt recomandate să fie luate împreună cu Descovy includ: „Dacă trebuie să luați unul dintre aceste antibiotice cu Descovy , medicul dumneavoastră vă poate recomanda fie un alt antibiotic, fie un alt medicament pentru HIV. “, Alte antibiotice sau antivirale pot determina creșterea nivelului de Descovy până la cantități nesigure și poate provoca leziuni la rinichi. Acest lucru se datorează faptului că anumite antibiotice și antivirale împiedică rinichii să treacă Descovy în urină. Exemplele acestor medicamente includ: „Dacă trebuie să luați unul dintre aceste antibiotice sau antivirale în timp ce luați Descovy, medicul dumneavoastră vă poate monitoriza funcția renală mai atent decât de obicei. De asemenea, vă poate recomanda o opțiune de tratament diferită pentru una dintre afecțiunile dumneavoastră”. , Descovy și tipranavir și ritonavir, „A lua Descovy cu tipranavir (Aptivus) și ritonavir (Norvir), o altă combinație de medicamente HIV, poate scădea nivelurile de tenofovir alafenamidă din corpul dvs. (Tenofovir alafenamida este unul dintre medicamentele active din Descovy). Acest lucru poate face Descovy mai puțin eficient pentru dvs. Nu este recomandat să luați Descovy cu aceste medicamente. “, A lua Descovy cu suplimentul pe bază de plante St.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) nu este recomandată. Sunătoarea poate scădea nivelul corpului de tenofovir alafenamidă (unul dintre medicamentele active din Descovy). Acest lucru poate face Descovy mai puțin eficient pentru dumneavoastră. Consultați medicul sau farmacistul înainte de a utiliza orice plante sau suplimente în timp ce luați Descovy. „Nu se știe dacă Descovy este sigur în timpul sarcinii. În studiile efectuate pe animale, nu au existat efecte nocive asupra fătul în curs de dezvoltare observat atunci când femeia însărcinată a primit oricare dintre medicamentele active din Descovy. Cu toate acestea, studiile la animale nu prezic întotdeauna ce se va întâmpla la om. “, Există un registru al sarcinii numit Registrul sarcinii antiretrovirale care colectează informații despre utilizarea Descovy în timpul sarcina. (Toate medicamentele utilizate pentru prevenirea sau tratarea HIV se numesc antiretrovirale.), Acest registru al sarcinii a fost creat pentru a ajuta profesioniștii din domeniul sănătății să determine cât de sigure sunt medicamentele antiretrovirale pentru utilizare în timpul sarcinii. „Dacă ați luat Descovy în timpul sarcinii, sunteți încurajat să vă înscrieți în registru online sau sunând la 800-258-4263.

De asemenea, puteți discuta cu medicul dumneavoastră despre înscriere. “, Ghidurile de tratament recomandă tuturor femeilor însărcinate cu HIV din Statele Unite să primească tratament pentru virus. Această recomandare este făcută pentru a proteja sănătatea femeii și a fătului ei.” sunteți gravidă și aveți HIV, discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament. Nu se știe dacă Descovy este sigur în timpul sarcinii. Dacă sunteți activ sexual și dumneavoastră sau partenerul dvs. puteți rămâne gravidă, discutați cu medicul dumneavoastră despre nevoile dvs. de control al nașterilor în timp ce utilizați Descovy. “, Nu trebuie să alăptați în timp ce luați Descovy.,” Emtricitabină, una dintre substanțele active medicamente în Descovy, trece în laptele matern uman. Nu se știe dacă tenofovir alafenamida, celălalt medicament activ din Descovy, o face și el. Nu ar trebui să alăptați în timp ce luați Descovy din cauza riscului de efecte secundare și a dezvoltării posibile a rezistenței la HIV (virusul nu mai este sensibil la medicament) la un copil alăptat. “, Această recomandare se aplică persoanelor care iau Descovy fie pentru tratamentul HIV sau profilaxia pre-expunere (PrEP)., „În plus, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă femeilor din SUA cu HIV să nu-și alăpteze copiii. CDC face această recomandare pentru a preveni transmiterea HIV de la mamă la copilul alăptat. La fel ca toate medicamentele, costul Descovy poate varia. Pentru a găsi prețurile actuale pentru Descovy în zona dvs., consultați GoodRx.com. Costul pe care îl găsiți pe GoodRx.com este ceea ce puteți plăti fără asigurare. Prețul real pe care îl veți plăti depinde de planul dvs. de asigurare, de locația dvs. și de farmacia pe care o utilizați. “, Planul dvs. de asigurare vă poate cere să obțineți o autorizație prealabilă înainte de a aproba acoperirea pentru Descovy.

Aceasta înseamnă că medicul dumneavoastră și compania de asigurări vor trebui să comunice despre rețeta dvs. înainte ca compania de asigurări să acopere medicamentul. Compania de asigurări va examina solicitarea și vă va informa cu medicul dumneavoastră dacă planul dvs. va acoperi Descovy. „Dacă nu sunteți sigur dacă va trebui să obțineți o autorizație prealabilă pentru Descovy, contactați compania dvs. de asigurări. asistență pentru a plăti pentru Descovy sau dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă înțelege acoperirea asigurării, este disponibil ajutor. Gilead Sciences Inc., producătorul Descovy, oferă un program numit Gilead Advancing Access. Pentru mai multe informații și pentru a afla dacă sunteți eligibil pentru asistență, sunați la 800-226-2056 sau vizitați site-ul web al programului. “, Ar trebui să luați Descovy în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră sau ale furnizorului de asistență medicală.” Descovy trebuie administrat o dată pe zi, aproximativ la aceeași oră în fiecare zi. Luați Descovy pentru profilaxia pre-expunere la HIV (PrEP), ar trebui să o luați în fiecare zi, nu doar atunci când credeți că ați putea fi expus la HIV. Pentru a vă asigura că nu ratați o doză, încercați să setați un memento telefonul dvs. Poate fi util și un temporizator de medicamente. “, poate Descovy să fie luat cu sau fără alimente., “Producătorul Descovy nu a furnizat informații despre siguranța strivirii, divizării sau mestecării comprimatelor Descovy. Dacă aveți probleme la înghițirea comprimatelor Descovy, discutați cu farmacistul sau medicul dumneavoastră. Ei vă pot recomanda modalități de a vă ajuta să luați medicamentele. “, Descovy este aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru a trata HIV la adulți și copii. Este, de asemenea, aprobat pentru utilizare ca profilaxie pre-expunere la HIV (PrEP). HIV PrEP este utilizat pentru a împiedica pe cineva să contracteze HIV de la o persoană seropozitivă. „HIV este un virus care se transmite prin sânge și alte fluide corporale. Odată ce o persoană contractează HIV, virusul va ataca anumite celule din sistemul lor imunitar.

Sistemul imunitar este apărarea naturală a corpului împotriva infecțiilor și bolilor. HIV vizează celulele sistemului imunitar numite celule CD4 (numite și celule T). Celulele CD4 sunt celule albe din sânge care vă ajută să coordonați răspunsul sistemului imunitar la infecție. Dacă HIV nu este tratat, numărul de celule CD4 va scădea. Acest lucru reduce capacitatea sistemului imunitar de a combate infecțiile. În cele din urmă, numărul de celule CD4 poate scădea până la niveluri periculos de scăzute, ceea ce vă pune la risc pentru boli potențial fatale (numite infecții oportuniste). Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când o persoană este diagnosticată cu SIDA, cea mai severă etapă a HIV. Cu toate acestea, cu tratament, cantitatea de HIV din sângele dvs. poate fi redusă la niveluri foarte scăzute sau nedetectabile. Dacă nivelul dumneavoastră de HIV rămâne suficient de scăzut, puteți trăi o viață lungă și sănătoasă, cu un risc mic sau deloc de a transmite HIV altcuiva. “, Descovy conține două medicamente care sunt fiecare inhibitori ai nucleozidelor revers transcriptazei (INRT). Aceste medicamente previn HIV de la înmulțire (producerea mai multor virusuri). Acestea fac acest lucru blocând o enzimă (proteină specială) de care virusul are nevoie pentru a-și copia materialul genetic. „Deoarece virusul nu se poate înmulți, nu se poate dezvolta și răspândi. Ca urmare, nivelul dumneavoastră de HIV va scădea, iar numărul de celule CD4 va crește. Acest lucru permite sistemului imunitar să lupte mai eficient împotriva infecțiilor. Dacă luați Descovy pentru a preveni contractarea HIV, medicamentul funcționează prin oprirea virusului și chiar începe să vă atace sistemul imunitar. Descovy începe să lucreze în corpul dvs. în câteva ore după ce ați luat o doză. Dacă luați Descovy pentru profilaxia pre-expunere la HIV (PrEP), acest lucru ajută la prevenirea HIV foarte curând după ce ați început să luați. Dacă luați Descovy pentru a trata HIV, poate dura câteva săptămâni sau luni înainte ca nivelul dumneavoastră de HIV să scadă. iar numărul de celule CD4 revine la nivelurile obișnuite. “, Iată răspunsuri la câteva întrebări frecvente despre Descovy.,” Posibil.

Dacă aveți probleme renale ușoare sau moderate, puteți lua Descovy, dar este posibil ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze funcția renală mai atent decât de obicei. Dacă aveți probleme renale severe, este posibil să nu puteți lua Descovy. Discutați cu medicul dumneavoastră despre sănătatea rinichilor pentru a afla dacă Descovy este sigur pentru dvs. Nu, în prezent nu există un remediu adevărat pentru HIV. Anumite medicamente vă pot suprima (reduce) nivelul de sânge al HIV până la cantități nedetectabile, dar încă nu se știe dacă acest lucru înseamnă că virusul a fost complet eliminat. Păstrați administrarea Descovy atâta timp cât medicul vă prescrie, chiar dacă nivelul de HIV este suprimat. Cel mai important, ar trebui să vă amintiți să luați Descovy în fiecare zi.

SpanishEnglishFrenchRussian